Viu actiu per sentir-te millor

30 de desembre de 2014

  • Andreu Martín

    Director del CEM Guinardó

  • Fem exercici físic per aprimar-nos, per incrementar la nostra massa muscular, per Salut... però, hi ha un benefici immediat pel fet de fer exercici físic, comencem a sentir-nos més positius, més animats, ens sentim millor psicològicament. Quins són els beneficis psicològics i emocionals immediats que obtenim al fer exercici físic?

1. Millora de l’estat d’ànim general, l’alliberament d’hormones activadores, com ara les endorfines, adrenalina... fa que ens sentim positius i amb ganes de “fer coses”, té un efecte antidepressiu claríssim.

2. Relacionat amb l’anterior, aquest positivisme, incrementa la motivació per iniciar nous projectes, noves idees. Augmenta l’autoestima personal i això ens fa pensar en el futur, en el plantejament de nous objectius personals.

3. Es redueix l’estrès i l’ansietat, anar al gimnàs ens ajuda a “desconnectar” de les situacions que ens provoquen neguit, de l’estrès dels nostres problemes quotidians, ja siguin professionals o personals, a regular millor el nostre estat emocional.

4. La pràctica d’exercici físic ens ensenya i ens ajuda a relaxar-nos, a estar tranquils i més concentrats, i, a més, en positiu. L’efecte regulador de la son també és molt important, un bon descans és bàsic per trobar-nos bé psicològicament.

5. Anar al gimnàs també millora l’aspecte social, fem amics i ens relacionem amb altres persones, fomenta la sociabilitat. Un dels objectius bàsics per a moltes persones és l’efecte Club, l’aspecte social que envolta a la pràctica d’exercici físic.

6. També millora el concepte que tenim de nosaltres mateixos, “com ens veiem”, millora la nostra imatge corporal i l’autoestima.

 Així, està clar, tot és positiu! fer exercici físic té molt beneficis físics, per al nostre organisme, per la nostra millora de qualitat de vida, per a la nostra salut, però, a més, Viure Actiu et fa sentir millor! et fa engegar nous projectes, amb ganes, amb positivisme.

M’agrada Viure Actiu!Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×