Una cervesa després d'entrenar?

FONT: BodyTrainingCenter | 15 de maig de 2015

  • Ara que comença la calor, què millor que una cervesa ben freda després d'una sessió d'exercici físic intens? És un hàbit saludable? És un "pecat esportiu"? 

El consum moderat de cervesa, per la seva composició -aigua, ordi i lúpul-, les propietats dels seus ingredients i el seu baix contingut alcohòlic (4-5º), pot afavorir una ràpida i efectiva rehidratació i evitar dolors musculars després de la pràctica esportiva.

Així ho revela una investigació realitzada per la Universitat de Granada i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) sobre la idoneïtat de la cervesa en la recuperació del metabolisme hormonal i immunològic dels esportistes després de l'exercici físic.

L'estudi conclou a més que el consum moderat de cervesa pot contribuir a mantenir nivells més alts de glucosa plasmàtica i atenuar les respostes hormonals d'estrès.

Les maltodextrines, carbohidrats de gran interès per a la nutrició esportiva i presents en la cervesa, corregeixen la possibilitat d'hipoglucèmia, ja que es metabolitzen lentament alliberant unitats de glucosa que passen progressivament a la sang i donen lloc a concentracions de glucosa en plasma menys elevades i més esteses.

Segons Emma Ruiz, directora de Projectes de la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN), «cada vegada a Espanya es tendeix més a no prohibir el poder beure cervesa com a beguda de recuperació després d'una activitat física. La cervesa en un 98 per cent és aigua, que és el que necessita l'esportista en la recuperació, ia més inclou una altra sèrie de nutrients que afavoreixen aquesta recuperació ».

Durant l'exposició de l'informe «Hàbits alimentaris i estils de vida dels universitaris espanyols» realitzat per la FEN, Ruiz ha comentat que «cada vegada més al nostre país es comença a veure la cervesa com una beguda aconsellable per a la rehidratació després de fer esport »

Per la seva banda, el catedràtic de Fisiologia Mèdica a la Universitat de Granada, Manuel Castell-Garzón, ha assenyalat que per calmar la set que es pateix amb les altes temperatures o després de realitzar un exercici físic "es necessita el sabor", cosa que no té l'aigua però que "sí aporta la cervesa".

A més, la "frescor i les bombolles" de la cervesa també s'estenen per les parets de l'estómac "i ajuden a calmar aquesta set".

Respecte a la presència d'alcohol en la cervesa, ha indicat que la possibilitat de patir una malaltia cardiovascular en persones que no beuen cervesa és major a la de qualsevol persona de consum moderat.

En aquest sentit, ha afirmat que l'alcohol "es lliga a un receptor que és el mateix al que es lliguen les substàncies que ens tranquil·litzen, com els barbitúrics, i aquest efecte relaxant, que ens permet fer front a la situació d'estrès, és favorable per a la salut. A més de la seva gran component social que ens permet una millor relació interpersonal amb coneguts i amics estimulant les respostes neurològiques

Cal desterrar la idea que cervesa i esport no són una bona combinació, ja que beure cervesa de manera moderada després de l'exercici físic va a afavorir la recuperació del nostre cos després de l'esforç a més de hidratar-nos correctament. Els nutricionistes i experts indiquen que és molt recomanable incloure en la dieta dels esportistes la cervesa, afirmant que després de l'exercici és la beguda més recomanable després de l'aiguaTermes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×