Ingredients (2-3 persones):
- 250 gr. de llenties crues (vermelles, o pardines)
- 1 ceba
- 2 dents d'all
- Julivert (al gust)
- 1 cullaradeta de comí molt
- 1/2 cullaradeta de pebre
- 1/2 cullaradeta de sal
- Pa rallat
- Farina
- Oli d'oliva
Preparació
- 1. Posem les llenties en remull durant una hora i mitja aproximadament (si són vermelles, si són d'un altre tipus, millor deixar-les unes hores).
- 2. Transcorregut aquest temps, les escorrem ben escorregudesi les posem a un bol.
- 3. Barregem els ingredients. Afegim al bol la ceba ben picadeta i els grans d'all i el julivert també picats, 1 culleradeta de cúrcuma (opcional) i una altra de comí mòlt. Salpebrem.
- 4. Batem amb l'ajuda de la batedora o un processador d'aliments per fer la massa de les hamburgueses. Si ho fem amb la batedora, anirem a poc a poc.
- 5. Quan estigui tot batut, afegim farina integral (de blat o de altra tipus) o pa rallat, per donar la consistència necessària per formar les hamburgueses amb les mans i que no es desmuntin.
- 6. Formem les hamburgueses mentre s'escalfa l'oli a la paella. La quantitat d'oli ha de ser suficient perquè, almenys, la meitat del gruix de l'hamburguesa quedi cobert.
- 7. Quan l'oli estigui calent, anem cuinant per tandes les hamburgueses, deixant que es daurin per una banda i donant-los la volta després. Ull, que triguen molt poc a daurar-se!
Serviu-les acompanyades d'una amanida, i ja teniu un àpat boníssim i saludable.
Animeu-vos a fer-les i expliqueu-nos com ha anat!