Recepta saludable: Hamburgueses de llenties

23 de març de 2016

  • Una recepta vegana boníssima i molt fàcil de preparar. A més, és una recepta molt rica en proteïnes. 

Ingredients (2-3 persones): 

  • 250 gr. de llenties crues (vermelles, o pardines)
  • 1 ceba
  • 2 dents d'all
  • Julivert (al gust)
  • 1 cullaradeta de comí molt
  • 1/2 cullaradeta de pebre
  • 1/2 cullaradeta de sal
  • Pa rallat
  • Farina
  • Oli d'oliva

 

Preparació

  • 1. Posem les llenties en remull durant una hora i mitja aproximadament (si són vermelles, si són d'un altre tipus, millor deixar-les unes hores).
  • 2. Transcorregut aquest temps, les escorrem ben escorregudesi les posem a un bol.
  • 3. Barregem els ingredients. Afegim al bol la ceba ben picadeta i els grans d'all i el julivert també picats, 1 culleradeta de cúrcuma (opcional) i una altra de comí mòlt. Salpebrem.
  • 4. Batem amb l'ajuda de la batedora o un processador d'aliments per fer la massa de les hamburgueses. Si ho fem amb la batedora, anirem a poc a poc.
  • 5. Quan estigui tot batut, afegim farina integral (de blat o de altra tipus) o pa rallat, per donar la consistència necessària per formar les hamburgueses amb les mans i que no es desmuntin.
  • 6. Formem les hamburgueses mentre s'escalfa l'oli a la paella. La quantitat d'oli ha de ser suficient perquè, almenys, la meitat del gruix de l'hamburguesa quedi cobert.
  • 7. Quan l'oli estigui calent, anem cuinant per tandes les hamburgueses, deixant que es daurin per una banda i donant-los la volta després. Ull, que triguen molt poc a daurar-se! 

 Serviu-les acompanyades d'una amanida, i ja teniu un àpat boníssim i saludable. 

Animeu-vos a fer-les i expliqueu-nos com ha anat! 



Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×