Què hi ha dins una beguda energètica?

FONT: Gabriela Gottau. Vitónica | 06 de juny de 2017

  • Les promocionen com a sol·lució per reduïr la fatiga o ser una font d'energia fantàstica. Són tan bones com ens diuen?

Es promocionen assenyalant les seves virtuts per reduir la fatiga i / o ser una excel·lent font d'energia (de fet el seu nom fa al·lusió a això), potser per això, molts les confonen amb begudes esportives. No obstant això, ni són creades amb fins esportius ni tenen excel·lents nutrients per obtenir energia, a continuació t'expliquem el que realment hi ha en una beguda energètica.

Depenent de la marca comercial, l'aportació de nutrients i / o ingredients pot variar, però el que hem de tenir en compte és que en quantitats diferents, aquestes begudes ofereixen sucre, cafeïna, taurina, aigua i en alguns casos, vitamines i / o minerals afegits.

Cap és una beguda natural, sinó que són creades industrialment i per això, els seus nutrients varien d'una marca comercial a una altra. A la següent taula podran veure l'aportació nutricional per cada 100 ml de les begudes energètiques més populars a Espanya:

Com es pot veure, excepte les versions sense sucre, la resta posseeixen semblant aportació de sucres que un refresc tradicional amb l'agregat de posseir estimulants del sistema nerviós central com la cafeïna i la taurina a elevades proporcions.

Una llauna d'una beguda energètica llavors, pot tenir igual o més quantitat de cafeïna que una tassa de cafè i una quantitat de sucre que superi els 50 grams.

Per descomptat, no són begudes recomanables per aconseguir una dieta equilibrada, ja que amb només una llauna superarem la recomanació de l'OMS de no superar el 5% de les calories diàries en forma de sucre.

A magnet.xataka.com analitzen amb l'ajuda del web Caffeine Informer la quantitat de sucre i la cafeina (comparada amb la quantitat que conté una tassa d'espresso) que contenen diversos refrescs i begudes energètiques, com ara aquests, molt fàcils de trobar en tots els supermercats:

Poques vitamines i moltes calories buides

D'altra banda, la seva aportació de vitamines és mínim i gairebé no posseeixen altres nutrients com a font d'energia, sinó que la major part de les calories deriven del sucre i no són poques. Per aquesta mateixa raó, una beguda energètica no és recomanable per consumir de forma habitual i menys encara en les quantitats que es comercialitzen (250 a 500 ml).

Encara que es promocionen com la solució contra la fatiga o com una excel·lent font d'energia, hem de saber que no són més que calories buides i de mala qualitat, no ens hidraten sinó que poden produir l'efecte contrari al nostre cos i per això, per obtenir energia i no fatigar, res millor que portar una dieta sana i variada així com beure suficient aigua per aconseguir una hidratació adequada.Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×