Què és el CrossFit?

FONT: Vitónica | 15 de setembre de 2015

  • El CrossFit és sens dubte l'entrenament més popular en l'actualitat, i això es deu en part, als efectes que aquesta activitat genera en l'organisme. En què consisteix? Quins són els seus beneficis? 

El que el CrossFit pot produir en el teu cos
El CrossFit és un entrenament d'alta intensitat i com a tal, podríem pensar que ajuda a cremar greixos així com a guanyar massa muscular i cremar calories en gran quantitat. El resultat d'un estudi publicat a The Journal of Strength and Conditioning Research sobre CrossFit és el següent:

  • Millora la capacitat aeròbica. Això implica que és un entrenament d'utilitat per incrementar la resistència i optimitzar l'entrenament diferents activitats. El VO2Max es increment al voltant d'un 9% tant en homes com en dones.
  • Després de 10 setmanes d'entrenament amb CrossFit el pes corporal disminueix entre un 2,6% i un 3,8%, sent major la pèrdua de quilos entre els homes. 
  • El percentatge de greix corporal es redueix considerablement, un 18,9% menor entre els homes després de l'entrenament CrossFit i 12,8% inferior en les dones que van practicar aquesta activitat durant 10 setmanes.
  • La massa magra s'incrementa entre un 1,4% i un 2,2% sent major el guany entre les dones.

És important aclarir que aquests resultats es van obtenir entre persones que coneixien el CrossFit i ja havien entrenat prèviament amb aquesta modalitat, la qual cosa permet practicar-lo a més intensitat. Es van mesurar abans i després de 10 setmanes d'entrenament CrossFit de 5 dies setmanals. Els canvis en composició corporal i capacitat aeròbica que es van obtenir són els que hem comentat anteriorment.

Per descomptat, els resultats poden ser variables d'una persona a una altra i en funció de la dosi o sessions d'entrenament que es realitzin així com dels hàbits que acompanyin l'activitat, és a dir, de la dieta i el descans que complementen l'exercici.

Sembla doncs que podem afirmar que el CrossFit pot produir valuosos i positius canvis en el nostre cos després d'un temps d'entrenament regular.

Us deixem un video per tal que us pugueu fer una idea del que us espera en una sessió de CrossFit. Animeu-vos a provar i ens expliqueu com ha anat! Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×