Pulsacions en repòs

FONT: MuyEnForma | 19 de setembre de 2017

  • Quines són les pulsacions normals en repòs? Com mesurar-les? Son iguals en homes i dones? Aquí tens les respostes a aquestes i d'altres preguntes.

Les pulsacions normals en repòs oscil·len entre 50 i 100 batecs per minut, i són considerades bones, normals o altes en funció del gènere i l'edat. Com més gran és la freqüència cardíaca, menor és l'esperança de vida. Tenir les pulsacions contínuament altes en repòs o per sota dels valors normals podria significar que hi ha un problema de salut

El pols fa referència al nombre de batecs cardíacs per minut, és a dir, a les vegades que el cor es contreu durant aquest període de temps. Generalment, la freqüència cardíaca normal en repòs està compresa entre 50 i 100 batecs per minut. No obstant això, hi ha una sèrie d'aspectes que poden alterar les pulsacions.

En néixer, la freqüència cardíaca és elevada a causa de la intensa activitat de l'organisme. Des del primer mes de vida el pols disminueix fins a arribar a l'edat adulta, estabilitzant-a partir dels 20 anys. Les pulsacions varien en el transcurs del dia i la nit per diversos estímuls, així com en realitzar exercici físic.

Com mesurar les pulsacions
La freqüència cardíaca es pot mesurar en la caròtida, a la templa oa la part posterior dels genolls, però, en general, les pulsacions es prenen al canell o en l'artèria radial. Per mesurar la freqüència cardíaca al canell només cal posar els dits índex i cor sobre la cara interna del canell, sota de la base del polze, fent una lleu pressió fins a localitzar o notar el pols.

Un cop trobat el pols, cal comptar els batecs durant un minut o prendre la freqüència cardíaca durant 30 segons i després doblar-la per conèixer les pulsacions per minut (60 segons).

A l'hora de determinar la freqüència cardíaca o les pulsacions en repòs s'ha d'haver descansat almenys 10 minuts. És recomanable no prendre cafeïna o begudes excitants hores abans de procedir al mesurament de les pulsacions.

Pulsacions en repòs: dona i home
Quantes pulsacions són considerades normals en repòs? I altes o baixes? El nombre de pulsacions en repòs (o freqüència cardíaca en repòs) varia entre dones i homes en funció de l'edat.

A la següent taula es poden apreciar els valors de referència, distingint entre excel·lents, bons, normals i inadequats (alts), d'acord a trams d'edat i gènere:

Per tant, tenir, per exemple, 80 o 90 pulsacions en repòs per minut serà un valor positiu o negatiu depenent de quants anys tinguis i de si ets una dona o un home.

Calcular la freqüència cardíaca màxima
La freqüència cardíaca màxima és el límit teòric que arriba al cor davant un alt nivell d'activitat física. Indica el valor màxim de pulsacions per minut que som capaços de suportar sense comprometre la salut. O el que és el mateix, representa el nombre màxim de batecs del cor per minut en fer un esforç intens.

La manera més fàcil de calcular la freqüència cardíaca màxima (FCM) és a partir de l'edat, una fórmula imprecisa i amb alt marge d'error que no té en compte si es si tracta d'un home o d'una dona. Hi ha diverses equacions per estimar la freqüència cardíaca màxima, sent potser la més difosa la proposta a continuació:

Freqüència cardíaca màxima = 220 batecs per minut - edat (en anys)

Com regular la freqüència cardíaca
Les freqüències cardíaques en repòs que estan contínuament per sobre de 100 batecs per minut (taquicàrdia) i les pulsacions en repòs per sota dels valors normals, així com un pols irregular, poden ser indicis d'una afecció o un problema de salut.

L'exercici físic regular és el nostre millor aliat per mantenir una freqüència cardíaca normal i augmentar l'esperança de vida. Amb un entrenament aeròbic cada 1-2 setmanes aconseguiríem treure 1 batec per minut en la freqüència cardíaca en repòs. Com més alta és la freqüència cardíaca, menor és l'expectativa de vida.

També hi ha medicaments, empleats sobretot en cas d'insuficiència, infart i cardiopaties, capaços de reduir la freqüència cardíaca.Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×