La xocolata negra millora el rendiment esportiu

FONT: CMD Sport. | 03 de maig de 2016

  • Als beneficis del cacau pel cor, cal afegir els que una investigació universitària ha demostrat: que el consum de xocolata negra facilita la dilatació dels vasos sanguinis i redueix el consum d'oxigen, millorant el rendiment esportiu.

Un estudi de la Universitat de Kingston de Londres, al Regne Unit, assegura que una ració de xocolata negra per berenar podria servir per millorar el rendiment físic en proves esportives. Els resultats de l'informe s'han publicat a la revista 'Journal of the International Society of Sports Nutrition'.

La investigació ha demostrat que aquest tipus de xocolata ofereix un benefici similar al suc de remolatxa, utilitzat per molts esportistes d'elit per ser ric en nitrats que es converteixen en òxid nítric quan entren en l'organisme, facilitant la dilatació dels vasos sanguinis i reduint el consum d'oxigen.

La clau podria estar en una substància anomenada epicatequina, un tipus de flavonol present en el gra de cacau que també augmenta la producció d'òxid nítric en l'organisme.

PROVES ENTRE ESPORTISTES

Per provar la teoria, l'equip va dur a terme un estudi en un grup de nou ciclistes aficionats als que van dividir en dos grups. Uns van substituir durant 15 dies tots els berenars per 40 grams de xocolata negra, mentre que els altres van prendre la mateixa quantitat de xocolata blanca.

Per mesurar els possibles efectes d'aquest consum, es van sotmetre a una sèrie de proves d'esforç i temps amb la bicicleta per mesurar el seu rendiment, analitzant el seu ritme cardíac i els nivells de consum d'oxigen.

Després d'un interval de set dies, els grups van intercanviar el seu consum de xocolata i van repetir les proves realitzades. D'aquesta manera, van veure que després de menjar xocolata negre els ciclistes utilitzaven menys oxigen i també van recórrer més distància durant una breu contrarellotge de dos minuts el que podria obrir la porta a la seva inclusió com a element bàsic per als esportistes que fan proves de resistència.



Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×