Els cinc errors més comuns en el post entrenament

FONT: Encarni Jiménez. CMD Sport | 09 de maig de 2017

  • Un cop finalitzades les nostres rutines d'exercici físic i entrenament, podem cometre cinc errors, que són els més habituals, i que hem d'eliminar dels nostres hàbits.

En acabar els nostres exercicis o entrenament, la majoria de nosaltres cometem cinc errors molt habituals que hem de descartar dels nostres hàbits.

L'entrenador personal Jesús Giménez Estimat, de Home Fitness i Sector Fitness, ens explica quins són aquests cinc errors principals que solem cometre i els seus consells per evitar-los:

Esperar massa temps sense ingerir aliments després de finalitzar el nostre entrenament.
Un dels principals errors que podem cometre en acabar la nostra sessió d'entrenament, és descuidar el temps que triguem a ingerir aliments. Si és molt, estaríem dificultant la recuperació dels nostres dipòsits energètics i, en conseqüència, alentint la nostra fase de recuperació, de manera que inevitablement el nostre rendiment esportiu es veuria minvat. La principal manera que tenim de facilitar aquesta recuperació, després d'haver realitzat la nostra sessió, serà la d'ingerir aliments de ràpida absorció sempre intentant que aquest temps post entrenament no sigui superior a 30 minuts.

Ingerir aliments hipercalòrics com 'recompensa'.
Un altre dels errors més freqüents que se solen cometre després d'haver finalitzat una dura jornada d'entrenament és la de realitzar una ingesta massa abundant d'aliments, com 'premi' per l'esforç realitzat. Si a més aquests aliments són processats, de nou estarem entorpint aquesta fase tan important de recuperació post entrenament. Sí, és cert que la nostra ingesta post entrenament, en general, ha de ser més abundant en el que a calories es refereix, però sempre d'una manera controlada, i amb una distribució de macronutrients òptima i equilibrada tant per a la recuperació dels dipòsits energètics com de la pròpia regeneració muscular.


Ingerir begudes ensucrades després d'entrenar.
Després d'haver finalitzat la rutina d'exercicis, molts esportistes recorren a la ingesta de begudes ensucrades per millorar la recuperació. És cert que una beguda rica en hidrats de ràpida absorció, acceleraran la recuperació dels dipòsits energètics. Però de nou haurem ingerir-la de manera controlada i, preferentment,  begudes o aliments rics en sucres no processats, com per exemple un suc de fruita natural o una ració de pasta i sempre acompanyat de la resta de macronutrients (proteïnes i greixos) que correspongui. És important esmentar que un abús d'ingesta de refrescos ensucrats està directament associat amb el sobrepès, l'obesitat i la diabetis segons va demostrar un meta anàlisi de 88 estudis professionals ( "Effects of Soft Drink Consumption on Nutrition and Health: A Systematic Review and Meta- Analysis ". 2007). Per norma general, si parlem d'un usuari típic, com pot ser el de sala de musculació que entrena entre 3-5 dies a la setmana, una hidratació únicament d'aigua, serà més que suficient. Tindrem en compte l'ús d'alguna beguda isotònica per a aquells esportistes que estiguin sotmesos a intensitats o volums d'entrenament molt alts (de llarga durada). Per a això, aquest tipus de beguda li aportarà una dosi d'electròlits, aigua i minerals utilitzats durant l'entrenament.


No dedicar-li temps a l'estirament.
L'entrenament finalitza després d'haver dedicat un temps als estiraments. És la part que més acostuma a saltar-se un usuari mitjà, juntament amb l'escalfament, perquè no el considera útil. L'estirament s'ha de fer sempre quan es finalitza l'últim exercici, quan el teixit muscular aquesta encara calent i pel que el teixit conjuntiu es troba més flexible i receptiu a estiramiento. N'hi haurà prou amb dedicar-li una mitjana de deu minuts al final de la sessió per garantir-nos un rang de mobilitat òptim (ROM) de les articulacions, a més de reduir el risc de lesió i en conseqüència l'augment del rendiment esportiu.


Dedicar poc temps al descans.
Només amb haver-nos deixat la pell en l'entrenament no serà suficient. El descans serà igual d'important. A causa del estil de vida que les persones solem portar, de càrregues familiars, personals o professionals, el descans és una cosa que normalment sacrifiquem. Doncs bé, el descans és aquesta fase en la qual el teu organisme segrega aquelles hormones (hormona del creixement i testosterona, entre d'altres) que necessites per recuperar-te de l'entrenament i per augmentar el teu rendiment esportiu. Un descans òptim seria el de 8-9 hores i no menys de 6 hores.Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×