Crema de carbassa

31 d'octubre de 2016

  • Una recepta adequada per aquesta tardor, amb ingredients de temporada, molt sana i baixa en calories.

La crema de carbassa és una recepta adequada a la tardor des del punt de vista de la dietoteràpia energètica.
A la tardor, es recomanen aliments de color groc-taronja, sobretot els dolços i neutres. Les seves propietats són:

  • Harmonitzen l'element terra: melsa / pàncrees i estómac
  • Equilibren, centren i relaxen.
  • Ajuden a la terra a produir energia (Qi), per tant combaten la fatiga.
  • Neutralitzen tant l'excés de foc (estrès, ira, acidesa, refluxos, excrements seques, nafres a la boca, etc) i l'excés d'aigua (retenció de líquids, atordiment, letargia, etc.).

També és recomenable prendre aliments blancs, picants i tebis:

  • Harmonitzen l'element metall: pulmó, pell, intestí gros (membranes).
  • Ajuden a expulsar el fred.
  • Tonifiquen les nostres barreres defensives.

Recepta de crema de carbassa

Ingredients per a 4 persones

  • 1 kg de carbassa
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 500 ml de brou de verdures
  • sal
  • 1/2 culleradeta de gingebre fresc mòlt
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 300 ml de llet
  • 1 o 2 fulles de llorer
  • 3-4 tires de pell de taronja (opcional)

Elaboració

  • Tallar la rodanxa de carbassa per la meitat, pelar i tallar primer a tires i després a daus d'uns 2,5 cm.
  • Posar l'oli en una cassola gran de base gruixuda i sofregir la ceba i l'all (prèviament picats) fins que s'estovin però sense deixar que es daurin.
  • Afegiu-hi la carbassa i removeu 2 o 3 minuts
  • Afegiu el brou de verdures i portar-lo a ebullició a foc mitjà.
  • Afegiu-hi el gingebre, la sal, el suc de llimona, les peles de taronja i el llorer.
  • Cobrir amb la tapa i coure a foc lent uns 20 minuts fins que la carbassa estigui tendra.
  • Descartar les peles de taronja i el llorer. Deixar refredar una mica.
  • Triturar amb la batedora elèctrica fins que quedi una crema homogènia.
  • Afegiu-hi la llet i tornar a escalfar a foc lent.
  • Adornar amb una mica de iogurt, cibulet picat o crostons de pa.


Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×