Beneficis del Body Pump

30 de novembre de 2015

  • L'acompanyament musical, les coreografies grupals i la implicació de grans grups musculars fan del body pump un sistema d'entrenament complet, i, per tant, amb nombrosos i variats beneficis. 

El body pump és un programa d'entrenament grupal que arrasa al món sencer. En els últims anys aquesta disciplina s'ha anat estenent notablement fins a esdevenir una de les classes col·lectives amb major assistència en gimnasos i centres esportius. La clau de l'èxit del body pump rau en combinar el millor dels dos mons: exercicis de musculació i treball aeròbic.

El body pump trasllada les peses a la sala d'aeròbic i activitats dirigides per tonificar els músculs mentre es crema un gran nombre de calories al vertiginós ritme de la música. Aquesta divertida i original proposta constitueix una alternativa perfecta per als que volen enfortir i modelar el cos però no senten motivats per la musculació.

El enganxós acompanyament musical, les coreografies grupals i la implicació de grans grups musculars fan del body pump un sistema d'entrenament complet, i, per tant, amb nombrosos i variats beneficis


UN ALIAT PER A LA TONIFICACIÓ I LA PÈRDUA DE GREIX

El body pump se centra en l'aixecament de peses i moviments repetitius, ajudant a guanyar força i resistència muscular i reduint el percentatge de greix corporal. No només reforça els principals grups musculars amb gran intensitat, estilitzant la figura, sinó que també resulta una activitat de tonificació molt entretinguda.

Si la sala de musculació et sembla d'allò més tediós i monòton, practicant body pump pots trobar la motivació que necessites. Utilitzar les peses en una classe coreografiada amb hits musicals canyers i actuals, cançons que tots hem ballat a la disco, no només fa que t'oblidis de l'esforç, sinó que també augmenta la teva autoestima i fomenta una sana competició dins del grup.

La tonificació de tota la musculatura del cos o la definició muscular, el guany de força, el component motivacional i la diversió a dojo són alguns dels beneficis més destacats del body pump. Treballar en grup i veure els progressos d'altres companys t'animarà a enfrontar-te a un repte amb tu mateix intentant superar el pes en cada sessió.

Altres dels beneficis associats al body pump són la millora del nostre nivell de fitness, l'augment de la densitat òssia, important per prevenir l'osteoporosi, i, per descomptat, el benestar general. No obstant això, si per alguna cosa el body pump triomfa en tots els gimnasos és perquè permet cremar greix i perdre els quilos més o mantenir el pes ideal.

COM ÉS UNA CLASSE DE BODY PUMP?

Una classe de body pump dura al voltant d'una hora i s'estructura en deu trams o tracks musicals. Cada tema, cançó o track va enfocada a un grup muscular diferent amb l'objectiu de treballar tot el cos i cremar gran quantitat de calories. Inclou un track per l'escalfament inicial i un altre al final de la classe destinat a la relaxació i els estiraments.

Es tracta d'una activitat constant en les que es realitzen repeticions amb càrregues ajustables, que van canviant durant els tracks, i que comprèn períodes de recuperació per alleujar la fatiga muscular.

Principalment, en una classe de body pump s'utilitza una barra i discos de pes variable, encara que sovint també es fan servir bancs aeròbics o steps.

Per executar correctament els exercicis cal el triar el pes adequat. No serveix de res moure molt poc pes, ja que a penes notarem efectes, encara que un pes excessiu pot ser contraproduent i augmentar el risc de lesions. L'ideal és escollir un pes amb el que costi arribar a les últimes repeticions i anar incrementant progressivament.

En una classe de body pump la despesa calòrica és considerable: consumeix més de 500 calories per sessió. Així que, ja saps: agafa les peses, fes ganes i anima't a passar una bona estona fent exercici mentre sona la música sense haver d'aprendre complicades coreografies.

Després d'una sessió de body pump, et quedaràs amb ganes més. ¡Enganxa!Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×