Beneficis de l'esport per als nens

FONT: Martina Brandt. | 28 de juliol de 2015

  • En etapes de ple desenvolupament com la infantesa, els beneficis de l'esport són molt més visibles tant en el pla físic com en l'emocional. Els nens que practiquen esports solen ser més forts, sans, i més amigables i sociables. Aquí tens una llista d'alguns dels beneficis que l'esport pot aportar als nostres nens. 

Fer esport és essencial per a tothom, però en etapes de ple desenvolupament com la infantesa, els beneficis són molt més visibles tant en el pla físic com en l'emocional. Els nens que practiquen esports acostumen a ser més forts, a estar més sans, i a ser més amigables i sociables.

Aquestes habilitats són accessibles per a tots ells, independentment de si es destaquen o no en l'aspecte esportiu, ja que l'esport infantil no es basa preferentment en la competència sinó en el fomentar el companyerisme. Tenint en compte això, no hi ha motiu per no animar els més petits a fer alguna activitat en la qual hagin de moure el cos i interactuar amb els altres.

Aquí tens una llista d'alguns dels beneficis que l'esport genera en la vida dels nostres nens perquè d'aquesta manera ens vegem incentivats a involucrar-los en la pràctica d'algun esport i amb això contribuïm a que el seu desenvolupament sigui més saludable i les seves habilitats més destacades.

Millora la salut. Els esports solen ser activitats exigents a nivell físic. L'entrenament és molt bo per al desenvolupament corporal dels nostres nens i per tant, també per a la seva salut. Tammateix, el practicar aquest tipus d'activitats des de petits els inspira i els inculca l'hàbit de ser actius, costum que es torna molt important de tenir actualment. A més, el fet de fer esport regularment ajuda a mantenir les malalties allunyades i contribueix a que puguin gastar l'energia suficient i estiguin més tranquils i calmats, lluny de l'estrès i l'ansietat.

Auto-confiança. Els nens que participen en la pràctica d'algun esport tenen l'oportunitat d'augmentar la confiança en ells mateixos, ja que d'ells depèn la resta de l'equip i viceversa. Aquest llaç de dependència i d'ajuda mútua ajuda als nens a aprendre a expressar-se i a més eleva l'autoestima i la capacitat de relacionar-se amb els altres.

Beneficis acadèmics. Les estadístiques mostren que els nens que practiquen esports des d'edats primerenques tenen més probabilitats de ser reeixits en l'àmbit acadèmic. Els esports promouen una millor gestió del temps, donat que des de petits aprenen a combinar de forma eficaç les hores d'estudi i d'exercici. D'altra banda, l'esport els ensenya a fixar objectius, i això és molt important també per al seu futur estudiantil.

Habilitats. El pensament estratègic, la capacitat de lideratge, el treball en equip i les habilitats motores es desenvolupen i milloren a través de la pràctica de diferents esports. Totes aquestes capacitats es fomenten amb l'esport i són molt importants per a la posterior vida dels nostres fills i el seu acompliment futur com a adults.

Beneficis socials. Els esports constitueixen, d'altra banda, una excel·lent oportunitat per als nens de fer nous amics. Interactuar amb persones de la seva edat i que a més aquestes persones comparteixin els mateixos interessos és molt beneficiós per les seves vides i per al desenvolupament d'habilitats de socialització.

Tenint en compte tots aquests punts, no hem de dubtar a l'hora d'incentivar als nostres infants a realitzar algun esport. L'activitat física en la infància implica el desenvolupament de capacitats físiques, motrius i més socials i per això l'esport s'alça com una de les activitats més completes i beneficioses per a la salut de la infància.Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×