Amanida d'hivern

19 de novembre de 2015

  • Aprofita per cuinar i menjar fruites i verdures de la tardor i hivern. Són riques en coure, vitamines A i C, magnesi, calci i zinc. Són estimulants del sistema immunitari i tenen propietats antivíriques. Us deixem una recepta d'amanida sana amb moniatos i magrana que esperem que us agradi! Bon profit!

Per fer aquesta amanida utilitzarem dos productes típics de la tardor, el moniato, ric en betacarotè (provitamina A), coure, potassi, ferro i vitamines C i E, i la magrana, rica en vitamina C, betacarotè i vitamines A i K, fòsfor, ferro, coure, calci i potassi. 

Ingredients (per a 4 persones)

  • 2 moniatos
  • 1 escarola
  • 1 enciam roure
  • 1 magrana
  • 200 gr. de formatge fresc
  • 4 ous
  • 2 filets d'anxova en salaó (opcional)
  • 1 cullerada de tapenade d'olives verdes (o olives verdes picades)
  • aigua
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre de grosella
  • sal

Elaboració:

Pela els moniatos, talla'ls a daus i col·loca'ls en una placa apta per a forn. Ruixa amb un rajolí d'oli i assaona. Cou-los al forn, a 190 º C durant 20 minuts. Reserva.

Posa aigua en un cassó. Afegeix els ous i cou durant 10 minuts. Deixa'ls temperar, pela'ls i talla'ls a quarts. Reserva.

Per a la vinagreta, posa la cullerada de tapenade (si no en tens, pots fer una picada d'olives verdes) en un bol, pica les anxoves (opcionals) finament i afegeix-les. Aboca un rajolí de vinagre i un bon raig d'oli i barreja bé. Deixa reposar perquè es barregin els sabors.

Renta les fulles d'escarola i les fulles d'enciam roure. Escorre i pica-al teu gust. Talla el formatge a daus. Talla la magrana per la meitat, copeja amb una cullera fins que surtin tots els grans.
Munta l'amanida al teu gust i amaneix amb la vinagreta. Assaona, i a gaudir-la! 



Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×