Aliment saludable: el moniato

06 d'octubre de 2016

  • El moniato és un aliment de baix contingut gras, amb un gran nombre de propietats que aporta una gran quantitat de beneficis, i és l'època ideal per trobar-ne i consumir-ne!

El moniato és un aliment molt sa, ric en hidrats de carboni i esdevé un ingredient interessant per usar en multitud de receptes.

Conté tant betacarotè com les pastanagues i tanta vitamina C com les patates, però a més conté potassi, ferro, calci, magnesi fòsfor i fibra en quantitats significatives. Moderat en proteïnes (1,7%), els seus nutrients majoritaris, però, són els hidrats de carboni, que s'absorbeixen lentament sense provocar pujades d'insulina. Un moniato rostit de 200 g aporta 195 calories, però com que no té greixos i és altament saciant, evita que es mengi més d'altres aliments menys equilibrats. A més, resulta balsàmic per a l'estómac.

Entre les moltes propietats terapèutiques del moniato, trobem que el moniato taronja és ric en antioxidants, i el seu consum redueix el risc de patir cardiopaties, apoplexia, cataractes i certs tipus de càncer.

En resum, els principals beneficis del moniato són:

  • Ajuda a mantenir els nivells de sucre en sang.
  • Prevé les malalties cardiovasculars en sang.
  • Ric en antioxidants.
  • Destaca pel seu contingut en betacarotens i vitamina C.
  • Útil per potenciar la immunitat del nostre organisme i augmentar les defenses.


ELECCIÓ I CONSERVACIÓ DELS MONIATOS:
A l'hora de comprar-los s'han d'escollir amb la pell en bon estat, ja que si han començat a deteriorar-se, encara que se sanegi la part danyada, la resta també tindrà mal gust. No s'han de deixar en bosses de plàstic i és millor guardar-los en un lloc una mica humit, ventilat i fresc, on es poden conservar fins a una setmana. El frigorífic afectarà a la seva textura, espatllant la seva carn, pel que en cru no dóna bon resultat congelar-los.

Us deixem unes receptes interessants amb moniato com a ingredient principal:Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×