4 Regles bàsiques per hidratar-te correctament

FONT: Freeletics. Seana Forbes | 06 d'agost de 2018

  • Quan, què i quant necessites beure per estar ben hidratat

La hidratació no és tan senzilla com la majoria de les persones creu, especialment quan l'exercici està inclòs en l'equació. Com la mala hidratació pot tenir efectes perjudicials en el teu rendiment, en la teva concentració i en la teva salut en general, hem reunit 4 regles bàsiques, però fonamentals, per ajudar-te a assolir els teus objectius d'hidratació. 

La importància de la hidratació proactiva
Abans de començar a parlar de regles, primer necessites entendre la importància de la hidratació i per què, estar ben hidratat, és igual d'important que menjar sa. Beure suficient aigua augmenta l'energia, manté els músculs i les articulacions lubricades, prevé menjar en excés, té un impacte positiu en el cervell i millora la qualitat de la pell. Un dèficit d'aigua de només 1/2 litre pot augmentar l'hormona de l'estrès, el cortisol, deixant-te malhumorat i llevant-les forces que necessites a la feina, al lloc d'entrenament oa casa. Així que, si no sols prestar tanta atenció a la hidratació com a l'alimentació, és hora que et centris en la ingesta de líquids seguint aquestes 4 regles:

Regla # 1: els homes haurien de consumir 3,7 litres i les dones 2,7 litres de líquids al dia, com a mínim
L'Institut de Medicina (IOM) recomana la quantitat anteriorment esmentada com a objectiu diari per mantenir-se correctament hidratat. Si no saps bé quin nivell d'hidratació tens, fes un cop d'ull al color de la teva orina. Si és molt clara, vol dir que estàs prou hidratat. No obstant això, si el color és més fosc, com el suc de poma, estàs deshidratat. Si l'orina està fosca i ennuvolada, estàs extremadament deshidratat. Per assegurar una ingesta suficient d'aigua, t'aconsellem: invertir en una ampolla d'aigua reutilitzable sense BPA (bisfenol A) i portar-la amb tu allà on vagis; tenir sempre un got d'aigua a la tauleta de nit; fer un seguiment de la teva ingesta de líquids cada dia utilitzant una aplicació o simplement, paper i bolígraf.

Regla # 2: no beure calories
Quan diem "hidratació" i "líquids", ens referim a begudes sense calories. Reemplaça l'alcohol (òbviament), els refrescos, els sucs de fruites i les begudes esportives per aigua o te natural, és el mètode més efectiu i eficient per mantenir el teu cos hidratat i també és una forma de reduir calories i sucres innecessaris. La majoria de la gent es confon amb les begudes esportives. Hauríem de beure'n? Per què no? Aclarim això: les begudes esportives estan dissenyades per proporcionar al cos energia addicional durant els esports intensos, no per satisfer les necessitats bàsiques d'hidratació.

Regla # 3: beure 500ml d'aigua (com a mínim) al despertar-te
Si la teva primera beguda del dia és una tassa gran de cafè negre que et fa reviure, llavors estàs deixant passar una bona oportunitat per assolir els teus objectius d'hidratació. És igual que tinguis set o no, les 6-8 hores que has passat dormint és un període llarg sense beure res i el teu cos estarà deshidratat. Tenir suficient quantitat d'aigua en el cos ajuda a activar el metabolisme i afavoreix el transport de nutrients essencials. Com ja hem esmentat més amunt: deixa una ampolla o un got d'aigua a la tauleta de nit i assegura't que el primer que fas al matí és beure-te'l.

Regla # 4: incloure la hidratació en el pla d'entrenament
Estar hidratat durant l'entrenament és una cosa que també has de tenir en ment. I amb això no ens referim a tenir una ampolla d'aigua al costat del matalàs en cas que tinguis set mentre entrenes. Hauries de prendre suficients líquids el dia que vagis a entrenar, immediatament abans d'un workout, durant un workout i després del workout. Pot sonar una mica radical, però perdre pes a causa de la pèrdua de líquids pot reduir el rendiment i posar en risc la salut. Si no vols tenir mal de cap o alguna cosa pitjor, posa't una alarma per recordar-te que has de beure 500 ml d'aigua 1-2 hores abans d'entrenar, 200 ml immediatament abans d'entrenar, 100-200 ml cada 10-15 minuts durant el entrenament i almenys altres 500 ml després d'entrenar.Termes i condicions

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×